Insigne Samen

Wat is het insigne Samen?

Samen

Het insigne “Samen” valt onder het activiteitengebied Samenleving. Bij dit insigne is het de bedoeling dat je je bewust wordt van de mensen om je heen. Je laat zien dat je je hebt ingezet voor een ander en dat je bewust bent van onderwerpen die spelen in de Nederlandse maatschappij.

Opdrachten

  • Om goed samen te werken en er een leuke dag van te maken op Scouting, zijn een aantal regels nodig. Maak een lijst van regels voor binnen de groep en je nest, waarvan jij denkt dat ze belangrijk zijn.
  • Ook buiten Scouting zijn regels belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het verkeer en verkeersborden. Kijk welke verkeersborden er allemaal zijn en ontwerp je eigen bord. Deze moet makkelijk te begrijpen zijn en staan voor een regel die jij belangrijk vindt.
  • In Nederland wonen veel verschillende mensen met verschillende achtergronden en soms ook met een handicap. Ongeveer 13.000 mensen in Nederland zijn doof, waaronder ook veel kinderen. Deze kinderen leren gebarentaal en dat is erg handig. Maak een overzicht van het gebarenalfabet en laat zien dat je je eigen naam kunt zeggen in gebarentaal.
  • Iedereen is samen verantwoordelijk voor de natuur. Maak een poster om te laten zien waarom het belangrijk is om goed voor de natuur te zorgen en wat we samen voor de natuur kunnen doen. Versier je poster met plaatjes en kleur.

Terug naar alle Insignes