Insigne Natuur

Wat is het insigne Natuur?

Natuur

Het insigne “Natuur” valt onder het activiteitengebied Buitenleven. Door middel van verschillende activiteiten moet je laten zien dat je voldoende kennis hebben van seizoenen, planten en dieren.

Opdrachten

  • Maak een dierenmasker van je lievelingsdier. Teken het dier bijvoorbeeld op karton en versier het met stift, verf, crêpe paper etc.
  • Maak een kijkdoos over een seizoen. Knip plaatjes uit tijdschriften, print ze uit of teken ze zelf. Laat zien hoe de natuur er in dit seizoen uit ziet. Bijvoorbeeld: hoe zien de bomen eruit en welke dieren zie je wel of juist niet? Je kunt ook echte dingen uit de natuur gebruiken zoals blaadjes, bloemen en noten. Let op! Geen blaadjes of bloemen van bomen of struiken trekken. Gebruik alleen wat je op de grond kan vinden. Vraag aan je ouders wat je wel en niet mag gebruiken!
  • Welke planten en dieren zijn er bij jouw in de omgeving te vinden? Doe een sporenonderzoek! Schrijf vijf verschillende bomen / planten/ dieren op die je bent tegengekomen.
  • Plant een bloembol in een pot en versier de pot. Zoek op wat de bol nodig heeft om een mooie bloem te kunnen worden. Vertel dit aan je leiding.

Terug naar alle Insignes