Insigne Geschiedenis

Wat is het insigne Geschiedenis?

Geschiedenis

Het insigne “Geschiedenis” valt onder het activiteitengebied Samenleving. Je moet kunnen laten zien dat je genoeg kennis hebt van de geschiedenis van Scouting, van je eigen woonplaats en van Nederland.

Opdrachten

  • Een wapen is eigenlijk een logo van een dorp/stad. Zoek uit wat het wapen is van jouw dorp/stad/gemeente. Laat hier een plaatje van zien of maak er een tekening van.

  • Loop met je ouders een rondje door jouw woonplaats. Fotografeer alle bijzondere gebouwen, standbeelden of monumenten. Bijvoorbeeld het stadhuis, de kerk of een oorlogsmonument. Laat de foto’s zien aan de groep en vertel er wat over.
  • Verkleed je als iemand uit een periode van de Nederlandse geschiedenis.
    Dit kan iemand zijn uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw of een andere periode. Maak hier vervolgens ook een foto van waarop je laat zien dat je echt in die periode thuishoort!
  • Wat kan je vinden over de geschiedenis van de Scouting Jan van Hoof-groep? Maak een korte presentatie waarin je het hebt over het verleden van de groep, de speltakken, het aantal leden, het gebouw en het terrein.
    Zoek hier plaatjes en foto’s bij, en presenteer het daarna aan de leiding.

    Terug naar alle Insignes