Insignes

Wat zijn insignes?

Er zijn vast wel eens onderwerpen geweest die je wel eens bent tegengekomen waarvan je meer zou willen weten, of dingen die je erg leuk lijken om zelf te kunnen doen.

In totaal zijn er 17 insignes die door iedere Welp, ongeacht leeftijd kunnen worden gedaan. Deze insignes gaan over allerlei onderwerpen, zoals knopen, spoorzoeken, sport, culturen, geschiedenis en EHBO.

Verder zijn er speciaal voor de oudste Welpen (de Gidsen en Helpers) ook nog eens 5 extra insignes die verdiend kunnen worden.

Insignes


Werken aan een insigne

Soms doen we met de hele horde samen een insigne. Het is echter ook mogelijk om een insigne uit te kiezen wat je zelf in je eigen tijd wilt doen!

Geef altijd van tevoren aan bij de leiding dat je een insigne wil gaan halen. Zo kan je overleggen wat je precies moet doen en weet je zeker dat het insigne dat jij wilt halen op voorraad is als je klaar bent. Dit kan voor of na de opkomst bij de leiding.

Vanaf het moment waarop je aangeeft bij de leiding dat je een insigne wil halen, heb je een periode van 4 weken om dit ook daadwerkelijk te doen. Hierna zal het insigne niet meer voor jou gereserveerd zijn.

Voor ieder insigne zijn er verschillende opdrachten die je moet kunnen volbrengen om dat insigne te behalen.
Bij de opdrachten staat vaak al aangegeven wat er allemaal benodigd is en waar de leiding allemaal precies op let.

Het mooie van de meeste insignes is dat je de bijbehorende opdrachten gewoon thuis kunt doen!
Je hoeft dus niet elke keer te wachten tot het weer zaterdag te wachten is. Mocht je echter nog vragen hebben of tegen iets moeilijks aanlopen? Dan kan je altijd de leiding of eventueel je ouders om hulp vragen.

Let wel: Uiteindelijk is het wel jouw insigne, dus het is wel belangrijk dat je de opdrachten zelf ook onder de knie hebt!

Ben je klaar met alle opdrachten? Neem alles mee naar de eerstvolgende opkomst!
Als alle opdrachten door de leiding zijn goedgekeurd, dan heb je officieel het insigne verdiend en mag je deze op je uniform bevestigen. Je insignes worden gedragen op de linkermouw.

Elk jaar mag je 3 insignes gratis halen. Elke volgende insigne kost €2,00.
Dit kan je voor of na de opkomst waarin je het insigne daadwerkelijk haalt, betalen.Insignes

Hieronder staan alle insignes nog eens op een rijtje. Door op de bijbehorende afbeelding te klikken kom je rechtstreeks terecht bij de pagina met de bijbehorende eisen van dat insigne waaraan je moet voldoen.

Er is ook een handig insigneboekje gemaakt waarin je alle opdrachten makkelijk kunt vinden.
Het boekje is hier te downloaden op onze site.

Er zijn ook nog een paar insignes speciaal voor de oudste Welpen (de Gidsen en Helpers). De specifieke eisen hiervan zijn bij de leiding na te vragen.

  •  Kampvuur
  •  Leiding voor één keer
  •  Nachtje kamperen
  •  Pionieren
  •  Zakmes