Informatie

Informatie

Wij zijn de Welpen-Jongens van de Scouting Jan van Hoof-groep in Gouda, onze speltak is speciaal gericht op jongens van 7 tot 11 jaar. Op deze pagina kan je meer informatie lezen over wat we precies allemaal doen bij de Welpen.

De opkomst, of zoals wij het noemen: ‘horde-bijeenkomst’, vindt iedere zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur plaats. Ons clubhuis staat op de Gouderaksedijk 30a in Gouda op het terrein van GOUDasfalt.

Het programma wordt georganiseerd door een jong en enthousiast team van mensen tussen de 18 en 26 jaar met jarenlange ervaring die allen erkend zijn bij Scouting Nederland.

Welpen:

Welpen van de Jan van Hoof-groep

De Welpenspeltak is gebaseerd op het jungleboek.
In dit verhaal wordt een jongen, Mowgli, opgevoed door een groep wolven. Samen met zijn dierenvrienden ontdekt hij de wereld om zich heen. In het verhaal staan respect en samenwerking centraal.

De leiding heeft namen die gebaseerd zijn op het jungleboek.  Bij onze groep hebben wij bijvoorbeeld de leidingnamen: Mowgli, Bagheera, Shere-Khan, Mang, Jacala en Mysa.

De Welpen zijn opgedeeld in nesten, dit zijn kleine groepjes van ongeveer 5 a 6 Welpen. Elk nest wordt geleid door een gids en een helper, dit zijn meestal de oudste kinderen die al wat langer bij de Welpen zijn.

Het programma:

Iedere week zorg de leiding voor een gevarieerd programma. Gevarieerd in de zin van afwisseling van drukke en rustige spelen, sportieve en creatieve spelen, kortom alles wat de Welpen keer op keer zo boeiend maakt!
Veelal proberen we het programma in een bepaald thema te plaatsen. Dit kan een jachtgebied zijn van een figuur uit het Jungle Boek, maar ook thema’s die bij een bepaald onderwerp of activiteit horen zoals Pasen, de Olympische Spelen, Afrika en de Elfstedentocht.

Lees verder…