Verslag ZoKa 2023

De Welpen-Jongens zijn van 8 t/m 15 juli op zomerkamp geweest naar Someren-Eind! Dit jaar moesten we professor Nico Intendo helpen met een groot probleem: Een roze virus was uit zijn lab ontsnapt en veroorzaakte chaos in de gamewereld door verschillende spellen door elkaar te gooien.

Elke dag liepen we door de datakabel heen en kwamen we in een nieuwe game terecht. In deze games zaten onderdelen van andere games die hier helemaal niet thuishoorden, zoals Pokémon in de Minecraft wereld, en moesten we dit oplossen door deze terug te transporteren naar hun eigen gamewereld. Zo hebben we in de eerste paar dagen Candy Crush uit de HayDay-wereld gehaald, een Pokémon-gevecht gehouden tegen het virus in de Minecraftgame en hebben we de Inktlings van Splatoon uit de Wii Sports-wereld gehaald.

Woensdag hebben de welpen een nachtspel gehad, waarin ze met behulp van blauwe en roze stekels Sonic en Amy konden verjagen uit de Mario-wereld door hun snelle kracht tegen ze te gebruiken. Verder hebben we op donderdag zombies uitgeschakeld in de FIFA-wereld door ze allemaal meerdere keren te raken met speciale voetballen na het eerst volbrengen van een groot parcours.

Op de laatste dag hebben we het computervirus verslagen in een Mario Kart-gevecht, waarin de welpen in zelfgebouwde voertuigen het virus genoeg schade hebben aangericht met speciale power-ups om het te neutraliseren zodat het geen schade meer kon aanrichten.

Hierna hebben we lekker pizza’s staan bakken met een zelfgemaakte pizzaoven en hebben de welpen acts mogen opvoeren tijdens de bonte avond. Alle foto’s van het kamp zijn te bekijken in dit album.

We hopen dat de welpen van het zomerkamp hebben genoten en wensen iedereen nog een fijne zomervakantie! De leiding geniet zelf ook nog even van de huidige zomerstop, maar vanaf 26 augustus zien we graag iedereen (inclusief de overvliegers!) weer bij de eerste opkomst van het nieuwe seizoen!