Verslag Weekendkamp 2023

Afgelopen weekend hebben de welpen hun tweede en laatste weekendkamp van het seizoen gehad! Dit keer mochten de welpen in tenten gaan overnachten op het terrein van het Scoutcentrum Rotterdam. De leiding was zelf op vrijdagavond al aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen, waaronder het opzetten van de tenten van de welpen.

Zaterdag waren de welpen rond 11 uur gearriveerd. Bij aankomst mochten ze hun bagage even laten staan, want ze werden door Koning Louie en Akela per boot naar het kampeerveldje overgebracht. Nadat iedereen een slaapplaats ingedeeld had gekregen was het eerst tijd voor de gezamenlijke lunch. Goed ook, want later die middag gingen de welpen alweer door op tocht! Deze liep door het Schollebos heen, met een tussenstop bij Speelplaats De Watervallei voor wat verkoeling bij de aanwezige watertoestellen.
Bij aankomst terug op het terrein konden de welpen eerst nog even uitrusten, daarna konden ze kijken hoe goed ze hun balans konden houden op het waterparcours dat aanwezig was.

Na het avondeten en het corvee deden we eerst het dierengeluidenspel. Hierbij moesten de oudste welpen zich verstoppen in het bos, ieder met een stapeltje kaarten en met een eigen geluid. Aan de rest van de welpen was het de taak om te raden bij welk dier het geluid hoorde. Hadden ze het antwoord goed, dan ontvingen ze het gekleurde kaartje van deze persoon, de eerste welp die alle 9 kaartjes had verzameld hebben hierbij gewonnen. Vervolgens gingen we bij het kampvuur marshmallows roosteren en speelden we nog een potje Weerwolven voordat de welpen naar bed gingen. 🌙⛺️

Zondag waren de welpen zoals gewoonlijk weer eens vroeger wakker dan de leiding, dus mochten ze meteen aan de slag met het inpakken van hun spullen. Na een goed ontbijt was het vervolgens alweer tijd voor de eerste activiteit van de dag: Een botenrace!

Het doel hierbij was om zo snel mogelijk naar de overkant te komen. Bij de oudste welpen kwamen ze erachter dat er een klein lek in hun bootje zat, dus die peddelden een stukje harder door dan de rest. Weer terug aan land zijn we nog bezig geweest met wat rek- en strekoefeningen en hebben we een potje voetbal gedaan met z’n allen.

’s Middags zijn we na de lunch met de welpen nog even het terrein wezen opruimen en hebben we nog een kort spelletje gespeeld, waarna het kamp alweer helaas was afgelopen. Hopelijk hebben de welpen zich hierbij uitstekend vermaakt, aanstaande zaterdag zullen we met de welpen alweer meedoen aan de jaarlijkse Jungledag. Hopelijk dus tot dan!

Alle foto’s van het weekendkamp zijn te bekijken via deze link.