Verslag ZoKa 2022

Na een zomerkamp in 2021 waarin we werden geteisterd door de gevaarlijke Flamingo-bende, leek het erop dat het zomerkamp van 2022 er niet heel veel rustiger op zou gaan worden! De Welpen werden namelijk uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de bemanning van de gevreesde piratenleider Kapitein Flint in de periode van zaterdag 9 t/m 16 juli.

Aankomst in Bloemendaal

Op de aankomstdag in Bloemendaal (Noord-Holland) stond de parkeerplaats alweer vol met alle Welpen die deze uitnodiging hadden geaccepteerd. Nadat eerst alle spullen werden uitgepakt in de slaapzaal was het al tijd voor de algemene rondleiding. Toen we eenmaal bij het strand waren aangekomen kwamen we de net aangespoelde Kapitein Flint tegen, samen met zijn stuurman Skip.
Hij vertelde ons over de verzonken schat waar hij naar op zoek is, en dat de kinderen gedurende de week stukken moesten verzamelen om mee te mogen delen in de schat.

’s Avonds bij het eten kwamen er ineens nog twee andere piraten langs. Deze stelden zich voor als Kapitein Steen, samen met zijn hulpje Kiezel. Deze verdachte figuren zijn ook op zoek naar de schat, maar zijn niet zo geïnteresseerd in samen delen.

Piratentraining

Op zondag kwamen Flint en Skip weer langs. Aangezien wij nog geen volleerde piraten zijn moesten wij nog een training volgen. Na de training hadden ze zelfs een grote missie voor ons klaargezet, waarbij de welpen verschillende voorwerpen konden vinden in het zand, zoals goudstukken.

Gedurende de week was het voor de welpen namelijk mogelijk om zelf een eigen boot samen te stellen, die ze op een later moment mochten gaan gebruiken. Hiervoor moesten ze extra goudstukken verdienen om onderdelen mee aan te kunnen schaffen.


Het avontuur gaat verder…

Aankomst op het strand

Maandag kregen de welpen te horen dat het eerstvolgende kaartstuk mogelijk op het Parnassia strand te vinden is. Aan de welpen was het dus de taak om de lange, gevaarlijke tocht af te leggen naar de zee.

Op het strand kwamen we echter de hulpjes tegen van de slechte Kapitein Steen, die dit stuk hadden gevonden net voordat wij er waren. Na een hevig gevecht moesten zijn hulpjes de strijd echter staken en hadden ze in alle haast de kaart achtergelaten.

Op dinsdag kwam Kapitein Flint huilend langs met de mededeling dat hij liefdesverdriet heeft. Zijn vriendin Lulu had een stuk van de kaart meegenomen, omdat Flint een lompe opmerking had gemaakt. Voor onze welpen was het de taak om ervoor te zorgen dat de twee hun relatieproblemen goed maakten door het maken van een grote hut waar ze samen kunnen wonen en deze met hartjes te versieren. Dit bleek gelukkig niet voor niets te zijn geweest, want later die avond kwamen ze langs om te laten zien dat het goed was gemaakt en kregen we onze kaart terug.

De volgende morgen was Kapitein Flint echter doodziek! Tijdens het goedmaak-etentje van gisteren heeft hij schurft opgelopen. De welpen moesten verschillende ingrediënten verzamelen zodat de scheepsdokter hiervan een goed medicijn kon maken tegen de schurft.

Op donderdag kwam Steen weer langs, hij vond het een bespottelijk idee dat de welpen denken de schat te kunnen vinden zonder ook maar 1 stad te hebben geplunderd, als we dit nog niet hadden gedaan voor middernacht zou hij al onze kaartstukken innemen!

Om te bewijzen dat ze echte piraten zijn, moesten ze naar de stad van Bloemendaal om deze helemaal leeg te plunderen. Door verschillende gekke opdrachten te doen in de stad konden de welpen extra munten verdienen en speciale onderdelen krijgen voor het bouwen van de boten.


De verzonken schat

Vrijdagochtend blijkt echter dat alle stukken kaart zijn gestolen! De kinderen moesten dus snel contact zoeken met kapitein Flint en Skip. Na snel overleg kwamen ze beide erachter dat dit het werk moest zijn van niemand anders dan de slechte kapitein Steen en Kiezel. Snel was het de taak om de laatste aanpassingen te maken aan de boten: Vandaag was het moment namelijk aangebroken.

Boten uittesten op het water

In de middag kwam Flint langs bij de Welpen, Steen was namelijk getraceerd met de stukken van de schat! In een zeer grote zeeslag wisten onze welpen de schat terug te winnen nadat ze zijn gehele vloot wisten te zinken, daarna konden onze welpen zelf de schatkaart gaan volgen.

De schat blijkt in het water te liggen, dus de welpen hebben hun zelfgemaakte boten nodig. Allemaal probeerden ze om met deze boten naar de schat te komen die in het midden van het meer lag.

Toen die schat aan land was gebracht bleek echter dat dit niet de echte schat was, maar dat dit de route was naar de echte schat. Deze bleek echter toch aan land te liggen, dus al die boten zijn dus uiteindelijk voor niets vergaan in het water 😛

Nadat we snel haast maakten, konden we uiteindelijk de echte schat opgraven en meenemen. Hij bleek vervolgens gevuld te zijn met gouden (chocolade) munten!
Nadat iedereen mocht meedelen in de schat, was het alweer tijd om voorbereidingen te treffen, vanavond was het namelijk alweer tijd voor de bonte avond en een BBQ.

We hopen dat iedereen van dit kamp heeft genoten! We houden nu een zomerstop om weer op krachten te kunnen komen, maar vanaf 27 augustus gaan we er weer tegenaan met z’n allen!

Alle foto’s van het afgelopen kamp zijn te vinden op onze site en op onze Facebook-pagina.