Verslag Weekendkamp

Afgelopen weekend was het na lang wachten dan eindelijk zover voor onze Welpen-Jongens: Het eerste weekendkamp was alweer aangebroken!

Zaterdagochtend mochten de welpen al komen opdagen op ons eigen clubhuis, waar eerst met wat moeite de meegenomen bagage naar binnen mocht worden gesleept. Nadat de opkomst officieel werd geopend werd er begonnen met het oefenen van routetechnieken. Niet voor niets uiteraard, want hierna mochten ze deze technieken meteen in de praktijk gaan uitoefenen!

Speeltuin


Na een tochtje door de straten van Gouda kwamen de welpen, na eerst nog een lunchpauze in het Van Bergen IJzendoorn park, uiteindelijk aan bij de plaats van bestemming: Monkey Town Gouda.

Hier konden de welpen zich gezellig vermaken in het indoor speelparadijs, samen met de leidingleden die het ook aandurfden om de klimtoestellen in te gaan. Aan het einde kregen de welpen nog wat patat om even van het rondspelen bij te kunnen komen.

Aan het eind van de middag was het toch echter tijd geworden om terug richting het clubhuis te gaan, nadat de Welpen werden terug gependeld was het dan eindelijk tijd om de slaapspullen uit te gaan pakken in het Welpenlokaal en hadden ze een kort rustmomentje terwijl het eten werd klaargemaakt door de kookstaf. Na het corvee van die avond konden de Welpen bij het warme kampvuur nog even genieten van wat overheerlijke appelkruimeltaart.

Zondagochtend waren de welpen zoals gewoonlijk weer eens lekker vroeg uit bed. Na het inpakken van de spullen gingen we lekker aan de slag met een beetje ochtendgymnastiek. Vervolgens mochten de Welpen deeg gaan maken om later broodjes mee te kunnen bakken! Nadat alles goed gekneden was speelden we een spelletje Weerwolven, zodat het deeg nog even kon rijzen.


’s Middags konden we vervolgens de stokken bij elkaar gaan zoeken, want we gingen de broodjes goed bruin bakken bij het kampvuur. Als afsluiter deden we nog een potje Levend Stratego, waarna het vervolgens alweer tijd was voor de kinderen om naar huis te gaan.


We hopen dat de welpen hebben genoten van het eerste weekendkamp van het seizoen! Alle foto’s van het afgelopen kamp zijn hier te vinden op onze site.
Aanstaande zaterdag staat er voor de welpen een gezamenlijk programma met de Bevers gepland, dit zal zoals gewoonlijk plaats gaan vinden tussen 10 en 12 uur op ons eigen clubhuis.