Info

Wij zijn de Plusscouts (23+) van Scouting Jan van Hoof

Lijkt het jou ook wat om bij VVJ (ook wel Plusscouts genoemd) te komen?
Lees dan maar snel verder! Bekijk ook gerust het programma, zo kun je goed zien wat voor gezellige dingen we allemaal doen tijdens de opkomsten.

Leeftijd

Iedereen die valt onder ‘de plusscoutsleeftijd’ is minstens 23 jaar oud. Dus leiding en Stamleden die te oud zijn geworden, maar toch af en toe wat voor de JvH-groep willen doen, mensen uit het bestuur, oud-leden of gewoon van buitenaf: iedereen is welkom!

Wat doen we zoal tijdens de opkomsten?

De VVJ draait volledig zelfstandig hun opkomsten. Elk lid organiseert wel eens een opkomst, dit gaat allemaal in goed overleg en om de beurt. Het programma zal voornamelijk bestaan uit gezellige “activiteiten” om de leden onderling te binden. (Dit kan gerelateerd zijn aan Scouting maar het hoeft niet).

Een foto-puzzeltocht lopen, dagje uit met de trein, bierproeverijen, karten, wereld gerechten koken, boogschieten, Keltische avond en een avondje oud-Hollandse spelen zijn slechts een paar voorbeelden van de opkomsten. Of gewoon een gezellig samenzijn onder het genot van sterke verhalen en een drankje.

Wanneer en waar?

Iedere laatste zaterdag van de maand heeft heeft de VVJ opkomst. De ene maand doen we een activiteit en de andere maand een gezellige borrelavond.

De opkomsten vinden meestal plaats in en rondom ons eigen clubhuis. Af en toe maken we ook wel eens een leuk uitstapje, dit wordt dan tijdig via de mail of het programmaoverzicht aan de leden zelf doorgegeven.