Info zomerkamp 2019

Laatste Update: 6 juni 2019 (door Thomas)

Data en Locatie

Het zomerkamp wordt dit jaar gehouden van 20 t/m 27 juli 2019. We zullen verblijven op Scoutingkampeerterrein St. Walrick te Overasselt, wat in de buurt van Nijmegen ligt. Klik hier om de website van het Scoutingterrein te bezoeken.

Postadres van het scoutingterrein (voor als je een kaartje wilt sturen):
Scouting labelterrein Sint Walrick
Jan van Hoof-groep
Naam verkenner
St. Walrickweg 9 A
6611 KG Overasselt

Opgeven

Wilt u het deelnameformulier en gezondheidsformulier uiterlijk 1 juni invullen/inleveren bij de verkennersleiding? Het deelnameformulier kunt u hier vinden, het gezondheidsformulier is hier te vinden. Ook indien uw zoon niet meegaat, horen we het graag. U kunt dat in het formulier aangeven.

Fietsen mee

We nemen dit zomerkamp onze fietsen mee. Dit betekent dus dat bij het vertrek een fiets meegenomen moet worden. Houdt u er alstublieft rekening mee dat u uw zoon geen gloednieuwe fiets meegeeft, ondanks dat wij voorzichtig te werk gaan zit een ongeluk in een klein hoekje.

Vervoer

Voor het zomerkamp zoeken we weer ouders die de verkenners kunnen rijden naar de kamplocatie. Het vervoer van het materiaal zal door de leiding worden geregeld. Op het deelnamestrookje kunt u aangeven of u kunt rijden. Het streven is het vervoer vóór de ouderavond rond te hebben, uiteraard zullen wij u hierover informeren indien het rond is.

Thema

Zoals jullie allemaal natuurlijk weten was Jan van Hoof, de man naar wie onze scouting is vernoemd een verzetsheld in de 2e wereldoorlog. Hij heeft op heldhaftige wijze de waalbrug gered waardoor ons land sneller bevrijd kon worden. Wat misschien minder van jullie weten is dat om hem te herdenken een heel speciaal standbeeld is neergezet.

Dit standbeeld is niet als andere standbeelden aangezien dit standbeeld iets heeft wat je vanaf de oppervlakte niet ziet, een gouden binnenkant. De gouden binnenkant van dit standbeeld symboliseert het gouden hart waarmee deze verzetsheld zijn eigen leven in gevaar heeft gebracht voor de bevrijding van Nederland.

Ondanks dat dit feit niet publiekelijk bekend is lijkt het alsof de Griekse maffia achter dit feit is gekomen en dit standbeeld wil stelen. Onze geheime bronnen van de AIVD hebben dit naar ons doorgespeeld en ze denken dat wij de juiste mensen zijn om het standbeeld veilig te houden.

Op het kamp zullen we onze krachten moeten bewijzen om ervoor te zorgen dat deze held zijn eer behoud.

Ouderavond woensdag 26 juni

Voor het zomerkamp zullen we ook weer een ouderavond houden. Op deze avond zullen we u meer vertellen over het zomerkamp. Ook maakt u kennis met de leiding die meegaat op het zomerkamp, en is er de gelegenheid voor het stellen van vragen. De ouderavond zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 26 juni, u bent van harte welkom vanaf 19:30 op het clubhuis. Meer informatie over de ouderavond kunt u hier vinden.

Eigen bijdrage

Omdat de verkenners een kamp niet meer kunnen betalen van enkel het kampgeld wat bij de contributie inbegrepen zit vragen wij voor ieder kamp een kleine eigen bijdrage. Inmiddels is de begroting rond en is de eigen bijdrage vastgesteld op €40,-

De eigen bijdrage kan betaald worden voldaan via dit tikkie. Eventueel kunt u de eigen bijdrage ook contant aan de leiding overhandigen middels een afgesloten envelop met daarop de omschrijving ‘zomerkampbijdrage [naam zoon]’. Onze voorkeur gaat uit naar de eerste van deze twee opties.

LET OP: het tikkie dat hiervoor vermeld is verloopt op 26 juni. Wij doen uiteraard ons best deze t.z.t. bij te werken. Mocht het tikkie onverhoopt toch verlopen zijn, neemt u dan contact op met de leiding.

Meer weten?

Wij proberen deze pagina up-to-date te houden met de meest recente informatie over het zomerkamp. Blijf deze pagina in de gaten houden of vraag de leiding gerust om meer informatie. Ook indien iets niet duidelijk is, of wanneer iets toelichting nodig heeft horen wij graag van u.