Info Zomerkamp 2012

Op deze pagina komt alle informatie over het Verkenners Zomerkamp 2012 te staan.

Laatste Update: 24 Juni 2012

 Data en Locatie

Het zomerkamp vindt dit jaar plaats van zaterdag 7 juli 2012 tot zaterdag 14 juli 2012. Dit is de eerste week van de basisschool vakantie. We gaan dit jaar naar het Scoutinglabelterrein Sint Walrick in Overasselt. Dit ligt in de provincie Gelderland net ten zuiden van de stad Nijmegen. Klik hier om de website van het Scoutingterrein te bezoeken.

Postadres van het scoutingterrein (voor als je een kaartje wilt sturen):
Scouting labelterrein Sint Walrick
Jan van Hoof-groep
Naam verkenner
St. Walrickweg 9 A
6611 KG Overasselt

Thema

Het thema van het zomerkamp is de Legende Van Sint Walrick.

In de middeleeuwen leefde er in de buurt van Nijmegen, om precies te zijn bij de moerassen tussen Nijmegen en Overasselt, de landheer Walrick de 3e. Hij was de heer van het Rijk van Nijmegen. In de bossen van Overasselt had hij een groot kasteel gebouwd en hij beschikte over een aardig groot leger. Vele jaren ging het voorspoedig met de landheer totdat de bodem van zijn schatkist in zicht kwam door de oorlog.

Vanaf het jaar 1310 was hij in strijd met het naastgelegen graafschap Nijmegen onder de leiding van Karel de 7e. Beide heren streden om een grote schat die ze nodig hadden om hun schatkist aan te vullen. Na velen veldslagen werd uiteindelijk in het jaar 1313 het leger van Walrick de 3e verslagen door de graaf van Nijmegen.  Net voor de verovering en plundering van zijn kasteel wist Walrick de 3e en een aantal volgelingen te vluchten naar de bosserijen in de omgeving van het kasteel.

Het kasteel werd geplunderd door de ridders van Karel de 7e en met de grond gelijk gemaakt. Een uitzondering hierop was de kapel van het kasteel.  De kapel werd gespaard vanwege het geloof in geneeskrachtige werking van de omgeving . Het gerucht ging dat Karel de Grote in het jaar 777 in deze kapel genezen was van een hevige koorts. Door de jaren heen in de kapel langzaam veranderd in een ruïne. Nog steeds zijn er restanten van de kapel te vinden in de bosserijen van Overasselt. Van het kasteel in niets meer terug te vinden.

In de bosserijen wist Walrick en zijn volgelingen te ontsnappen aan de ridders van Karel de 7e. In deze bossen wist Walrick te overleven door een terug getrokken bestaan te leiden met zijn Orde (In de bossen heeft Walrick samen met zijn volgelingen een orde opgericht, de Orde van Sint Walrick). De geruchten gaan dat de nazaten van deze orde nog steeds in de bossen van Overasselt leven. Volgens dezelfde geruchten leven ze een teruggetrokken bestaan en hebben ze geen contact met de buitenwereld. Ook gaan de geruchten dat ze elke avond bij elkaar komen, hierbij hebben ze verschillende rituelen. Overdag zijn deze mensen nog nooit gezien.

Ouderavond

Afgelopen donderdag 7 Juni 2012 was de ouderavond voor alle ouders van de verkenners over het zomerkamp. Op deze avond hebben wij meer vertelt over het zomerkamp. Ook was er de gelegenheid voor het stellen van vragen. Indien u nu nog steeds vragen heeft over het zomerkamp, u kunt deze altijd via de mail of tijdens de opkomsten stellen.

Rijschema

Voor meer informatie over het rijschema, zie de brief (te vinden bij de brieven)Bij vragen over het rijschema kan er contact worden opgenomen met Daniël (verkenners@janvanhoof.nl)

Heen rijden:
Ouders van Niels
Ouders van Guus
Ouders van Duco
Ouders van Björn

Terug rijden:
Ouders van Thomas
Ouders  van Ian
Ouders van Rutger
Ouders van Björn

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage voor het zomerkamp is vastgesteld op 35 euro. Dit bedrag kan worden overgemaakt naar de bankrekening van de Verkenners. Meer informatie hierover vind u in de brief welke 23 juni wordt uitgedeeld.

Meer weten?

Blijf deze pagina in de gaten houden of vraag de leiding om meer informatie. Kijk voor meer informatie ook in de zomerkampbrieven, deze zijn te vinden onder het kopje brieven.