Insignes

Voor en na de opkomst kan je aan insignes werken (soms ook tijdens de opkomsten). Door middel van de insignes leer je de scoutingtechnieken waardoor je ze gemakkelijker kan toepassen. Dit komt weer van pas op het zomerkamp. Op deze pagina vind je alle informatie over insignes die je moet weten. Heb je ergens andere een leuk insigne gezien en wil je deze halen, vraag aan de leiding of het mogelijk is dat insigne te behalen.

Wat zijn insignes?

Insignes bewijzen dat je een bepaalde scoutingtechniek onder de knie hebt. Zo is er bijvoorbeeld een insigne voor koken, pionieren en voor de routetechnieken.

Wat heb ik aan een insigne?

Als je een insigne hebt behaald bewijst dit dat je iets goed kan en hierdoor mag je vaak meer.

Hoe behaal je een insigne?

Meestal is er voor en na de opkomsten tijd om aan de insignes te werken. Meld wel een weekje van tevoren aan de leiding dat je aan een insigne gaat werken, deze weet of hier tijd voor is en of er misschien wel wat klaar moet worden gezet.

Welke soorten insignes zijn er?

Er zijn dit jaar 2 soorten insignes, de basis insignes en de verdiepingsinsignes. We hebben 4 basisinsignes en 6 verdiepingsinsignes. 4 verdiepingsinsignes zijn het vervolg van de basisinsignes. Voor het behalen van deze insignes moet eerst het basisinsigne worden behaald. Daarnaast zijn er 2 extra insignes, namelijk Sport en Spel en expressie.

Alle insignes op een rij