Insignes-oud

Insignes bewijzen dat je een bepaalde scoutingtechniek onder de knie hebt. Zo is er bijvoorbeeld een insigne voor koken, pionieren en voor de routetechnieken.

Behalen van een insigne

Als je een insigne hebt behaald bewijst dit dat je iets goed kan en hierdoor mag je vaak meer. Wat de eisen zijn voor het behalen van een insigne lees je allemaal op de pagina’s van de insignes.

Meestal is er voor en na de opkomsten tijd om aan de insignes te werken. Meld wel een weekje van tevoren aan de leiding dat je aan een insigne gaat werken, deze weet of hier tijd voor is en of er misschien wel wat klaar moet worden gezet.

Er zijn dit jaar 2 soorten insignes, de basis insignes en de verdiepingsinsignes. We hebben 4 basisinsignes en 6 verdiepingsinsignes. 4 verdiepingsinsignes zijn het vervolg van de basisinsignes. Voor het behalen van deze insignes moet eerst het basisinsigne worden behaald. Daarnaast zijn er 2 extra insignes, namelijk Sport en Spel en expressie.

De meeste basisinsignes zullen dit jaar tijdens de opkomsten te behalen zijn. Zorg dus dat je geen opkomst mist, anders loop je een kans mis om het insigne te halen (de basisinsignes zijn ook gewoon voor en na de opkomsten te behalen)

Insigne’s