Ontmoeting

Foto Ontmoeting 2012

Ontmoeting is één van de regionale activiteiten die worden georganiseerd door de regio Lek- en IJsselstreek. Wat een regionale activiteit inhoudt kunt u teruglezen onder de pagina ‘Bijzondere activiteiten’.

Wat is ontmoeting?

Ieder jaar rond Hemelvaart staat de hele regio Lek- en IJsselstreek op z’n kop, want dan vindt er hét kamp voor scouts van 11 t/m 15 jaar plaats, namelijk: Ontmoeting. Elk jaar beleven weer zo’n 125 deelnemers een super gezellig en uitdagend weekend en kan daarom door jou niet gemist worden. Dit kamp wordt door een speciale werkgroep georganiseerd en is voor scouts dé mogelijkheid om andere scouts uit de regio te leren kennen. Vrijwel alle groepen uit de regio, van Oudewater tot Gouda en Waddinxveen tot Krimpen aan de Lek zijn aanwezig op dit kamp.

Deelname verplicht?

Deelname aan Ontmoeting is niet verplicht, maar wel heel erg leuk. Als je deelneemt ga je niet individueel naar Ontmoeting, maar met een patrouille. Je gaat dus met meerdere medeverkenners. Alle patrouilles van de verschillende groepen uit de regio zijn ingedeeld in zes subkampen, waarbij de patrouilles zoveel mogelijk gemixt worden. Een subkamp bestaat dus uit 3 of 4 patrouilles van diverse scoutinggroepen. De subkampleiding wordt gevormd door leidingleden van diverse groepen.

Ontmoeting 2020

Meer informatie over Ontmoeting 2020 vindt u hier.