Algemeen

Elk jaar gaan de verkenners op verschillende kampen. Als afsluiting en hoogtepunt van het seizoen is er elk jaar het zomerkamp. Daarnaast organiseert de verkennersleiding ook minimaal 1 keer per jaar een weekendkamp. Voor de verkenners is het ook mogelijk om met een aantal extra kampen mee te gaan, dit zijn de HIT en de ONTMOETING.

Weekendkamp

Elk jaar hebben we minimaal 1 weekendkamp. Dit weekendkamp wordt bijna altijd in de buurt van Gouda georganiseerd. Meestal overnachten we in een clubhuis, soms kunnen we ook met het weekendkamp gaan kamperen. Tijdens het weekendkamp hebben we meestal een groot programma in een bepaald thema. Soms wordt dit weekendkamp geheim gehouden voor de verkenners, pas tijdens de opkomst komen ze erachter dat ze op weekendkamp gaan.

Zomerkamp 

Aan het einde van het seizoen gaan we met de Verkenners op kamp, op dit kamp worden allerlei super coole spelletjes gedaan die normaal niet op een zaterdagmiddag gedaan kunnen worden. Zo doen we bijvoorbeeld loop- en/of fietstochten, bij die tochten zitten ook nog stoere activiteiten zoals abseilen, met een vlot het water oversteken of lekker pannenkoeken bakken.

Op kamp kook en eet je samen met je eigen patrouille, behalve op de laatste avond. Dan hebben we een barbecue en sluiten we het kamp af met een bonte avond.

Op zomerkamp hebben we ook altijd een super spannend thema, alle programma’s op het kamp staan dan ook in het teken van dat thema.

Zomerkamp locaties en thema’s 

En klein overzicht met de locaties van de afgelopen zomerkampen en het thema van het zomerkamp:

2023 Ommen – Snelle Jelle vs Vlugge Japie
2022 Wiltz (Luxemburg) – Bert en Bob in het Wonderbaarlijke Luxemburg!
2021 Nistelrode – Shrek
2020 Ermelo – Wii weet de Tijd!
2019 Overasselt – thema geheim
2018 Sint Joris Weert (België) – Suske en Wiske ‘De spectaculaire spelen’
2017 Bentveld – De verloren schat van Sandevoerde
2016 Koblenz – FBI
2015 Nunspeet – De vloek van de Eendenbelt
2014 Ommen – HP de Tijd
2013 Herentals (Belgie) – Het Spionenspel
2012 Nijmegen – De legende van Sint Walrick
2011 Dwingeloo – Men in Black 2
2010 Sint Joris Weert (Belgie) – Lord of the Rings
2009 Brexbachtal (Duitsland) – Orde van de Nijn
2008 Nijmegen – ?
2007 Baarn – ?
2006 Ommen – Men in Black
2005 Ossendrecht (Lustrumkamp) – Robin Hood

Overige Kampen

Naast onze eigen kampen worden er voor Verkenners nog veel meer andere kampen georganiseerd. Tegen de tijd dat de Verkenners zich voor deze kampen in kunnen schrijven zullen wij hier meer informatie over verstrekken.

HIT

De HIT wordt elk jaar rond in het paasweekend georganiseerd, voor de HIT worden verschillende kampen voor verschillende interesses georganiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld kookkampen, (zwerf)hikes, en pionierkampen. Maar er is bijvoorbeeld ook een radio-interessekamp. Zo is er voor elke verkenner wel een kamp naar zijn gading. De kampen worden geleid door leidingleden van andere scoutinggroepen. Voor meer informatie over HIT, klik hier.

Ontmoeting

Elk jaar wordt voor de verkenners en gidsen uit onze regio Ontmoeting georganiseerd. Op dit kamp leren de verkenners en gidsen andere scouts uit onze regio kennen. Samen met zo’n 150 a 200 scouts worden er een lang weekend allemaal vette activiteiten gedaan en wordt er gestreden om de titel “Beste Subkamp”. Ontmoeting vindt plaats tijdens het Hemelvaartsweekend, dit is meestal ergens in mei. Voor meer informatie over Ontmoeting, klik hier.

Foto Ontmoeting 2012