Info Zomerkamp 2016

Op deze pagina komt alle informatie over het Verkenners Zomerkamp 2016 te staan. Vanaf het voorjaar van 2016 zullen we langzaam meer bekend maken over het zomerkamp. Houd deze pagina in de gaten om als eerste te weten te komen waar we dit jaar heen gaan met zomerkamp.

Laatste Update : 17  juni 2016

Voor alle uitgedeelde zomerkampbrieven, klik hier.

Data

Het zomerkamp vindt ook dit jaar weer plaats in de eerste week van de basisschool vakantie. Het zomerkamp begint dit jaar daarom op Zaterdag 9 juli 2016. Op zaterdag 16 juli 2016 zit het zomerkamp er al weer op en gaan we weer terug naar huis.

Thema

Agent Bart Romsnor is de ontsnapte criminelen van afgelopen  weekendkamp op het spoor gekomen. De taak aan de verkenners om op het zomerkamp deze criminelen alsnog op te pakken. 1 klein probleempje: De criminelen zijn gevlucht naar Duitsland. Agent Bromsnor heeft daarom een locatie in Duitsland voor ons geregeld waar we een week de tijd hebben om de criminelen op te snorren en ze op te pakken en uit te leveren aan de politie.

Locatie

Dit jaar zullen we met ons zomerkamp naar Duitsland gaan! We zullen verblijven op het kampterrein Brexbachtal in Bendorf, wat net boven Koblenz ligt en wat ongeveer 350 kilometer rijden is vanaf Gouda. Koblenz ligt ongeveer halverwege tussen Keulen en Frankfurt bij de samenkomst van de Moezel en de Rijn. We zullen dus een behoorlijk stuk Duitsland in gaan voor ons zomerkamp.

Meer informatie over het kampterrein vind je hier: Kampterrein Brexbachtal.
Meer informatie over Koblenz en omgeving vind je hier: Koblenz.

In Duitsland spreken ze natuurlijk geen Nederlands, maar Duits. Om alvast te oefenen zodat je de weg kan vragen als je bent verdwaald: Duits leren

Paspoort

Omdat we naar het buitenland gaan, zullen alle verkenners een paspoort of identiteitsbewijs moeten meenemen. Wanneer uw zoon nog geen paspoort of identiteitsbewijs heeft, kunt u deze aanvragen bij de gemeente. Wacht hier niet te lang mee. Het kan even duren voordat het paspoort of identiteitsbewijs uitgegeven wordt.

Rijschema

Bij het opgeven voor het zomerkamp kunt u aangeven of u kunt rijden voor het zomerkamp. In juni zal het rijschema verspreid worden. Wanneer er voldoende ouders kunnen rijden, hoeven we geen alternatief vervoer te regelen en kunnen we de eigenbijdrage laag houden. Rijschema volgt hier binnenkort.

Bij vragen over het rijschema kan er contact worden opgenomen met Thomas (verkenners@janvanhoof.nl)

Ouderavond

Op woensdag 1 juni zullen we weer een ouderavond voor het zomerkamp organiseren. Om 20.00 bent u welkom in het verkennerslokaal van het clubhuis. We zullen u deze avond meer vertellen over de inhoud van het zomerkamp, daarnaast kunt u kennis maken met de leiding die meegaat op het zomerkamp.

Eigen bijdrage

Het zomerkamp zal zoals elk jaar worden gefinancierd uit de contributie en de opbrengsten van de financiële acties (Speculaasactie en Jantje Beton collecte). Helaas is dit bedrag niet kostendekkend. Daarom zal ook dit jaar weer een eigen bijdrage worden gevraagd voor het zomerkamp. Ook zullen we een aantal extra acties organiseren om de eigen bijdrage zo laag mogelijk te houden. De eigenbijdrage is dit jaar 80 euro. In de laatste brief over het zomerkamp staat meer informatie over deze bijdrage en hoe deze betaald kan worden.

Meer weten?

Blijf deze pagina in de gaten houden of vraag de leiding om meer informatie. Kijk voor meer informatie ook in de zomerkamp brieven, deze zijn te vinden onder het kopje brieven.