Info Zomerkamp 2013

Op deze pagina komt alle informatie over het Verkenners zomerkamp 2013 te staan. Vanaf het voorjaar van 2013 zullen we langzaam meer bekend maken over het zomerkamp. Houd deze pagina in de gaten om als eerste te weten te komen waar we dit jaar heen gaan met zomerkamp.

Laatste Update : 7 juli 2013

Data

Het zomerkamp vindt ook dit jaar weer plaats in de eerste week van de basisschool vakantie. Het zomerkamp begint dit jaar daarom op Zaterdag 20 juli 2013. Op zaterdag 27 juli 2013 zit het zomerkamp er al weer op.

Locatie

We gaan dit jaar naar het kampterrein de Brink in de buurt van het Belgische Herentals, een belangrijkste stad in de Belgische streek de Kempen en niet ver van Antwerpen. Wil je meer weten over het kampterrein, kijk dan op deze site

We gaan dus naar het buitenland dit jaar. Zorg ervoor dat je op tijd een geldig reisdocument hebt (paspoort of id-kaart). Anders kan je helaas niet mee op zomerkamp. Meer informatie hierover vind je in de eerste zomerkamp brief, welke je hier kan vinden.

Thema

Het zomerkamp staat dit jaar in het thema van “Het Spionenspel”

Eind mei van dit jaar kwam Edward Snowden met informatie dat de Amerikaanse National Security Agency (NSA) op agressieve en illegale wijze mensen bespioneerde. Dankzij deze informatie is nu duidelijk dat Amerikaanse spionnen overal zijn, en dat Amerika zelfs hun vrienden en bondgenoten bespioneert. Zo weten we dat de NSA in maart 2013 (dat zijn maar 30 dagen!) meer dan 3 triljard keer informatie heeft opgeslagen van burgers, bondgenoten, vrienden en familie overal ter wereld.
En ook weten we dat ze geen middel schuwen om de ‘vijand’ te verhoren…

DE NSA IS OVERAL! WAT MOETEN WE DOEN?!? Dit alles is openbaar en te lezen in allerlei kranten van over de hele wereld. MAARRR… wat

Nu nog heel geheim is, is dat er rare activiteiten zijn waargenomen rond een onbeduidend dorpje in België. Vanaf het moment dat Edward Snowden met zijn informatie naar buiten kwam, zijn er namelijk heel veel Chinese restaurants geopend in de omgeving van Herentals. Ook zijn er heel veel Amerikaanse overnames geweest van lokale bedrijfjes in en om Herentals. Een familielid van me, die daar woont, heeft me gezegd dat de bevolking lijdt. Hun supermarkten worden opgekocht en ze moeten elke dag chinees eten…

Het is ondraaglijk!

Kan deze verschrikkelijke toestand opgelost worden? Wat doen al die chinezen in Herentals? Wat heeft dit te maken met Edward Snowden en de National Security Agency???

 

Rijschema

Voor meer informatie over het rijschema, zie de brief (te vinden bij de brieven)Bij vragen over het rijschema kan er contact worden opgenomen met Daniël (verkenners@janvanhoof.nl)

Heen rijden:
Ouders van Koen
Ouders van Pepijn
Ouders van Björn

Terug rijden:
Ouders van Guus&Joep
Ouders van Niels
Ouders van Björn

Ouderavond

Op donderdag 6 juni zullen we weer een ouderavond voor het zomerkamp organiseren. Om 20.00 bent u welkom in het verkennerslokaal van het clubhuis. We zullen u deze avond meer vertellen over de inhoud van het zomerkamp, daarnaast kunt u kennis maken met de leiding die meegaat op het zomerkamp.

Eigen bijdrage

Het zomerkamp zal zoals elk jaar worden gefinancierd uit de contributie en de opbrengsten van de financiële acties (Speculaasactie en Jantje Beton collecte). Helaas is dit bedrag niet kostendekkend. Daarom zal ook dit jaar weer een eigen bijdrage worden gevraagd voor het zomerkamp.

De hoogte van de eigen bijdrage is dit jaar €60,- Dit bedrag kan worden overgemaakt naar de bankrekening van de Verkenners. Meer informatie vind u in de brief welke zaterdag 22 juni is uitgedeeld.

Meer weten?

Blijf deze pagina in de gaten houden of vraag de leiding om meer informatie. Kijk voor meer informatie ook in de zomerkampbrieven, deze zijn te vinden onder het kopje brieven.