Vacature Praktijkbegeleiders (m/v) – vrijwilligersfunctie

Lijkt het je leuk om leiding te coachen en motiveren, om zichzelf en de groep verder te ontwikkelen? Dan zijn we opzoek naar jou!

De praktijkbegeleider begeleidt en beoordeelt de leidinggevenden en de teams op hun competenties. Hebben zij in huis wat nodig is om de kwaliteit te leveren die ten goede komt aan het spel en de hele Scoutinggroep?

De leiding vormt samen met jeugdleden de basis van de Vereniging Scouting Nederland. Als praktijkbegeleider ondersteun je de vrijwilligers die zich als leidinggevende inzetten voor het organiseren van activiteiten met jeugdleden. Je coacht en begeleidt individuele leidinggevenden én leidingteams in het ontwikkelen en versterken van hun deskundigheid om goede activiteiten voor en met jeugdleden te organiseren.

Kerntaken praktijk begeleider:

  • Coachen en begeleiden van leidinggevenden én leidingteams in hun ontwikkeling, waaronder het stimuleren van uitwisseling met andere speltakken.
  • Faciliteren en initiëren van ontwikkelingsactiviteiten voor leidinggevenden, zoals workshops, trainingen, intervisie, stages, praktijkopdrachten.
  • Bewaken van de deskundigheid van leidingteams in het bieden van goede activiteitenprogramma’s.
  • Beoordelen, registreren en aanvragen van (deel)kwalificaties voor leiders en teamleiders.
  • Uitvoeren van functie-gebonden en organisatorische taken en activiteiten, zoals overleg met groepsbegeleider binnen de groep en met andere praktijkbegeleiders en de praktijkcoach in regio.
  • Inzetten voor het verbeteren van het eigen functioneren.

We zijn opzoek naar iemand die al een paar jaar leiding ervaring heeft en die makkelijk contact maakt.

Qua tijd indicatie moet je denken aan gemiddeld 2 uur per week.

Heb je interesse of wil je nog meer info stuur dan een mail naar: contact@janvanhoof.nl