Oudervertegenwoordiging

Wat doet de oudervertegenwoordiging

Als Oudervertegenwoordiging maak je onderdeel uit van de Groepsraad van groepsvereniging Scouting Jan van Hoof. In een Groepsraad hebben normaal gesproken alle leden inspraak in te nemen beslissingen, door het bijwonen van een algemene ledenvergadering. Omdat binnen Scouting het grootste gedeelte van de leden minderjarig is kunnen de leden deze inspraak zelf niet uitvoeren. Zodoende nemen de oudervertegenwoordigers deze taak van de jeugdleden over en beslissen zij samen met de leiding, bestuursleden en andere meerderjarige leden over de dagelijkse gang van zaken in de groepsraad (algemene ledenvergadering). In de groepsraad worden dus de jeugdleden van een speltak mede vertegenwoordigd door een ouder/vertegenwoordiger van een jeugdlid in die speltak. 

Wat je echt doet als oudervertegenwoordiging

Als Oudervertegenwoordiging steek je 4-5 x per jaar een avondlang je hand omhoog bij alle goede ideeën van bestuur en de groepsleiding van de Jan van Hoof. Je blijft af en toe eens plakken na een groepsraad om een gezellig praatje te maken. En natuurlijk ben je ook de eerste die het hoort als er weer eens wat geklust mag worden aan het clubhuis – altijd gezellig om samen met andere vrijwilligers de boel weer wat mooier maken. 

Vragen?

Jeugdleden en ouders/vertegenwoordigers van jeugdleden kunnen hun vragen of suggesties bij deze vertegenwoordigers kwijt of via deze vertegenwoordigers ter bespreking in de groepsraad aanbrengen. Uiteraard blijft ook de mogelijkheid om de leiding en het bestuur rechtstreeks  te benaderen.

Op het ogenblik zijn de volgende ouders lid van de groepsraad:

Bevers: Vacantvacature
Welpen:Rudolf Oosterbaan, ouder van Welp (Jip) en Verkenner (Loek) ouder-welpen@janvanhoof.nl 

telefoon:  06 16568643
Scouts: Natasja Visser , ouder van van Verkenner (Salvador) en een Gids (Eulalia) ouder-scouts@janvanhoof.nl
Explo’s: Vacantvacature

Rudolf en Natasja