Update vanuit het bestuur omtrent het Corona virus

Beste leden van de Jan van Hoof-groep,

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart 2020 niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Scouting Jan van Hoof volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, tot 31 maart 2020 gepland stonden NIET doorgaan. Ook het Scoutfeest op vrijdag 13 maart, het stamfeest op zaterdag 14 maart en de pannenkoekenactie van 28 maart gaan hierdoor niet door.

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die hierna volgen.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Scouting Jan van Hoof