Aanpassing opkomsttijden!

Beste ouders/verzorgers,

Op basis van de richtlijnen van de overheid, gemeente en Scouting Nederland hebben wij als Scouting groep onze opkomsten sinds zaterdag 2 mei 2020 onder voorwaarden kunnen hervatten.

Inmiddels hebben we hierdoor alweer op drie zaterdagen opkomsten kunnen draaien. Wij willen als bestuur iedereen bedanken voor het begrip en het goed naleven van de regels. Ook de komende tijd blijven wij draaien met de aanvullende regels, een overzicht van deze regels vind u op de volgende pagina.

Na overleg met GoudAsfalt kunnen we beschikken over een tweede handenwasvoorziening en sanitair bij het Stadsstrand op GoudAsfalt. Hierdoor is het weer mogelijk om met twee speltakken te draaien op het terrein. Hierdoor veranderen vanaf zaterdag 23 mei 2020 de opkomsttijden voor de gidsen en verkenners. Voor de welpen (jongens en meisjes) en bevers blijven de huidige tijden en regels gelden.

De gidsen en verkenners dienen hun fiets bij het begin van het terrein (bij de Koe) te stallen en verzamelen daarna bij het Stadsstrand. Bij slecht weer is er helaas niet voldoende ruimte onder het zonnedak om met twee speltakken te draaien. We hebben daarom besloten dat er bij slecht weer een online programma wordt aangeboden voor de gidsen en verkenners. De speltakleiding van de gidsen en verkenners zullen de kinderen tijdig op de hoogte stellen wanneer dit van toepassing is. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de welpen en bevers onder het Zonnedak.

Nieuwe opkomst tijden zaterdag:
09.30 uur – 11.30 uur: Welpen Jongens
10.00 uur – 12.45 uur: Gidsen
12.30 uur – 14.00 uur: Bevers
13.45 uur – 16.30 uur: Verkenners
15.00 uur – 17.00 uur: Welpen Meisjes

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de speltakleiding van uw zoon of dochter via de gebruikelijke manier of met het bestuur.

Het bestuur van Jan van Hoof Groep Gouda is de komende tijd, waar nodig, bereikbaar voor alle vragen, alsmede eventueel benodigde hulp/assistentie om de komende tijd. We denken graag mee in oplossingen om deze moeilijke periode gezamenlijk zo goed mogelijk te kunnen doorkomen.

We zullen u zodra er nieuwe informatie is, actief informeren over de nieuwe actuele situatie . 

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van Scouting Jan van Hoof-groep

De komende periode gelden voor alle opkomsten van Scouting Jan van Hoof de volgende aanvullende regels:

 • We handelen conform de richtlijnen van het RIVM:
  • Kinderen komen niet naar de opkomst bij één van de volgende symptomen: Neusverkoudheid, Hoesten, Benauwdheid of Koorts
  • Ook kom je niet naar de opkomst als iemand in hetzelfde huishouden (broertjes/zusjes/ouders enz.) koorts of benauwdheidsklachten heeft.
  • Ook kom je niet naar de opkomst als iemand in je huishouden positief heeft getest op COVID-19. Je blijft minimaal 14 dagen thuis na het laatste contact.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Voor kinderen jonger dan 12 jaar: Houdt 1.5 meter afstand tussen kind en leiding
  • Voor kinderen ouder dan 12 jaar: Houdt 1.5 meter afstand tussen iedereen.
 • Op basis van de richtlijnen van de overheid, RIVM en gemeentelijke verordening hebben we de komende tijd de volgende aanvullende regels:
  • Alle opkomsten vinden buiten plaats bij ons clubhuis (op GoudAsfalt). We verzamelen bij het clubhuis (welpen/bevers) of stadsstrand (gidsen/verkenners)
  • Bij slecht weer wijken de welpen/bevers uit naar het Zonnedak op GoudAsfalt. Bij slecht weer wordt er voor de gidsen/verkenners een alternatief online programma aangeboden. De leiding van de gidsen/verkenners brengen de kinderen tijdig op de hoogte wanneer dit van toepassing is.
  • Ouders zijn helaas niet welkom bij de opkomsten. Het halen en brengen van kinderen toegestaan. We richten een “Kiss and Ride” zone is aan het begin van het GoudAsfalt terrein. Zet hier de kinderen af en haal ze hier ook weer op. Loop a.u.b. niet mee naar het clubhuis.
  • Kom niet te vroeg naar de opkomst. Je mag uiterlijk 10 minuten voor de opkomst aanwezig zijn, liever nog zien we dat je precies op tijd aanwezig bent.
  • Ga voor de opkomst naar de WC. Dit voorkomt het toilet gebruik.
  • Bij de opkomsten mogen we helaas geen eten of drinken uitdelen. Daarom adviseren wij alle leden om zelf drinken mee te nemen naar de opkomst. Wij richten een plek in waar het bewaard kan worden tot de pauze.
  • Voor de opkomsten dien je je handen te wassen.

Naast de bovenstaande aanvullende regels hanteren we ook de gebruikelijke regels. Zo ziet de leiding van de speltak graag als uw kind niet aanwezig kan, een afmelding tegemoet. Dit kan op de gebruikelijke manier bij de speltakleiding.

Ook is het weer mogelijk voor vriendjes en vriendinnetjes van onze jeugdleden om mee te draaien met onze opkomsten. Hiervoor gelden ook de bovengenoemde regels en graag van te voren aanmelden bij de speltakleiding.