Bericht van Scouting NL

BERICHT VAN SCOUTING NEDERLAND:

Beste scout,

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil Scouting ook een bijdrage leveren aan een betere wereld, iets wat hard nodig is in deze crisistijd rond het corona-virus. Zo doe je als je bij Scouting gaat een belofte: “Ik zal iedereen helpen waar ik kan, je kunt op mij rekenen.” Ook onze koning Willem-Alexander en premier Rutte roepen op om goed voor elkaar te zorgen in deze crisis, zodanig dat niemand zich in de steek gelaten voelt.

Wat kun jij doen als scout in de crisis?
Juist in tijden van crisis kunnen we als scouts laten zien waar we voor staan en bijdragen aan een betere wereld. Misschien ben je al in actie gekomen. Of vraag je je misschien af: hoe kan ik als scout op dit moment een bijdrage leveren in deze coronacrisis?

Op de eerste plaats kun je al veel betekenen door je goed te houden aan de richtlijnen die de overheid geeft en ook je leeftijdsgenootjes daarin het goede voorbeeld te geven. In je contacten binnen Scouting houd je je aan de richtlijnen die Scouting Nederland geeft. Dat betekent dat we voorlopig geen opkomsten of andere activiteiten kunnen houden waarbij je elkaar fysiek ontmoet.

Als jouw groep online activiteiten organiseert, is het natuurlijk heel erg leuk als je meedoet! Vraag ook vrienden en vriendinnen die geen lid zijn van Scouting om mee te doen, zij vervelen zich misschien omdat ze veel thuis zitten. Sommige groepen komen samen in actie voor mensen die het moeilijk hebben. En anders kun je misschien kijken hoe jij zelf in jouw omgeving anderen kunt helpen, op een veilige manier voor jou en anderen. Deel je actie op social media met #scoutstegencorona. Als het nodig is dat je naar buiten gaat, ga met maximaal twee mensen op pad en houd je daarbij wel aan de 1,5 meter afstand!

Tot slot vragen we je de toffe poster #Ikscoutthuis, op het raam te plakken en een foto daarvan op social media te posten. Lees hier https://www.scouting.nl/…/1859-van-offline-naar-online-prog… over de actie en download de poster. Laten we samen in actie komen en bijdragen aan een betere wereld. Gewoon omdat we scout zijn.

Veel sterkte in deze crisistijd en dankjewel dat je scout bent.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Scouting Nederland,

Jaap Boot, voorzitter