2015: 70-jarige lustrum

70 Jarig Jubileum Jan van Hoof Sagen en LegendenZo’n zeventig jaar geleden, op 13 juli 1945 om precies te zijn, kwam een aantal scoutingleiders van verschillende groepen bijeen in ijssalon ’t Beertje aan de Markt in Gouda. Vier dagen later, op 17 juli, kwamen ruim 400 verkenners samen in het gebouw “Ons Huis” aan de Turfmarkt. De groep werd in achten gedeeld en de zesde groep noemde zich naar de oorlogsheld Jan van Hoof. Onze scoutinggroep was daarmee geboren! Een dag later vond de eerste opkomst al plaats; niet op de Nieuwehaven, maar in de open lucht.

Vandaag de dag, zo’n zeventig jaar later, bestaat deze mooie vereniging nog steeds en dat betekent dat het tijd is voor een groots feest. Heel 2015, van 1 januari tot en met 31 december, vieren we dat de scouting Jan van Hoof groep dit jaar zeventig wordt. Nu moet je je voor een feestje natuurlijk wel verkleden. Maar wat is dan het thema? Het thema gaat uiteraard over lang vervlogen tijden en over heldendaden en overwinningen. Dat is dan ook… Sagen & Legenden!

Op deze website en via de leiding zullen komend jaar alle feestelijke activiteiten voor het lustrumjaar 2015 worden aangekondigd.