Algemene Informatie

Info zomerkamp 2020

Update: 30 juni 2020

Op dinsdag 9 juni 2020 is door Scouting Nederland in samenwerking met andere jeugdorganisaties het Corona protocol voor de zomerkampen bekend gemaakt. Op basis van dit protocol heeft de groepsraad besloten dat de zomerkampen dit jaar, in aangepaste vorm, door kunnen gaan!

Voor de welpen-jongens, welpen-meisjes, gidsen en verkenners zal het zomerkamp plaatsvinden in Harderwijk. Bezoek van de bevers, explorers, andere vrijwilligers en ouders aan het kamp kan helaas geen doorgang vinden. De explorers gaan later in de zomervakantie nog apart op kamp. Voor de Bevers wordt samen met de beverleiding nog bekeken of er een mogelijk alternatief programma kan worden aangeboden in het najaar van 2020.

Tijdens ons zomerkamp zijn we te gast bij de Ragay Redoz groep in Harderwijk. Deze locatie, voorheen ook wel bekend als “De Veldhorst Harderwijk”, is gelegen op circa 3,5 hectare bos welke deel uitmaakt van het natuurgebied “Beekhuizerzand

Op deze site treft u tevens het centrale inschrijf/inventarisatieformulier aan. Om de organisatie van het zomerkamp mogelijk te maken hebben we ook uw hulp hard nodig. Wij vragen u dit formulier spoedig in te vullen indien u dat nog niet gedaan heeft.


Zomerkamp protocol

Helaas zal door de corona het kamp er dit jaar iets anders uitzien als andere jaren. Op basis van het initiatief www.wegaanopzomerkamp.nl en de daaruit gekomen protocollen hebben wij een zomerkamp protocol samengesteld.

Het volledige protocol vindt u op deze pagina. Het is van belang dat alle deelnemers voorafgaand aan het kamp bekend zijn met het protocol. Wilt u daarom dit protocol met uw zoon of dochter doornemen? Op woensdagavond 15 juli (met eventuele uitloop naar donderdag 16 juli) zullen wij alle deelnemers bellen om te zien of er gezondheidsklachten zijn geweest en of het protocol duidelijk is. 


Vervoer

 • Heenreis
  • Op 16 juni is een update geplaatst waarin stond dat de touringcar helaas niet kan rijden. Door de versoepeling van de overheid vanaf 1 juli is het weer mogelijk om een touringcar te gebruiken om naar het kampterrein te gaan. Op de heenreis zullen we daarom met een touringcar richting het kampterrein reizen. We zullen zaterdag 18 juli om 12.15 uur verzamelen bij ons clubhuis op  GOUDasfalt.
 • Terugreis
  • Op de terugweg zullen we wel gebruik maken van het geïnventariseerde vervoer door de ouders en verzorgers. Alleen deelnemers die niet gebracht of gehaald kunnen worden, rijden mee met andere ouders. Mocht u op de terugreis een andere kampdeelnemer moeten meenemen, dan ontvangt u daar nog apart bericht over. Ook de exacte ophaaltijden zullen wij later nog communiceren.

* Uit organisatorisch oogpunt en omdat we niet alle programma’s kunnen uitvoeren hebben we besloten op het kamp eerder te laten eindigen. Het kamp begint nog steeds op zaterdag 18 juli, maar eindigt dit jaar op vrijdagavond 24 juli 2020.

* We gaan dit jaar in een zogeheten bubbel op kamp. In verband met de versoepeling van de overheid zullen wij in één kampbubbel op kamp gaan. Uitwisselingen tussen de andere bubbels is niet toegestaan.

* Ook is het niet mogelijk om later toe te treden tot een kampbubbel. Dit betekend dat alle deelnemers op zaterdag aanwezig moeten zijn op kamp. Later aansluiten is niet mogelijk. Eerder weggaan behoort eventueel wel tot de mogelijkheid.


Vertrek en aankomsttijden

 • Zaterdag 18 juli 2020 – 12.15 verzamelen bij ons clubhuis op GOUDasfalt
  • Bij aankomst op GOUDasfalt wordt de gezondheidscheck gedaan zoals beschreven in het zomerkamp protocol. Na de gezondheidscheck ontvangt iedereen een polsbandje. Het Polsbandje geeft toegang tot de touringcar. Voor het instappen van de touringcar dienen handen ontsmet te worden met handgel. Het dragen van een mondkapje is tijdens de reis én bij het in en uitstappen van de bus een verplichting. Voor deze busreis worden mondkapjes verzorgd voor alle deelnemers. Gebruik van een eigen mondkapje is ook toegestaan.
 • Vrijdagavond 24 juli 2020 – Vertrek vanaf het kampterrein. De exacte ophaaltijden zullen wij later communiceren.
  • Alle ouder(s)/verzorger(s) halen voor zover mogelijk hun eigen kind op van de kamplocatie. Deelnemers die niet gehaald kunnen worden door de eigen ouders rijden mee met een andere ouder.

Tenten en campingstoeltjes Gidsen/Verkenners

 • Na de vorige update hebben wij geïnventariseerd of de gidsen en verkenners een eigen koepeltentje mee kunnen nemen. Door de aanpassingen vanaf 1 juli is de 1,5 meter afstandsregel voor deelnemers onder de 18 jaar niet langer van toepassing. We hebben daarom besloten om gewoon gebruik te maken van onze Ruimtevaardertenten. De gidsen en verkenners nemen dus geen eigen tent en campingstoeltje mee.

Kampboekjes

Alle deelnemers krijgen voorafgaand van de speltakleiding een kampboekje. In het kampboekje vindt u informatie zoals contactgegevens van de leiding. De kampboekjes kunnen helaas niet meer volledig zijn in verband met de versoepelingen en de nieuwe informatie die beschikbaar is. Wij willen u vragen om uw begrip hiervoor.