Jan van Hoof Bikkelkamp 2014

bushcraft-980x300Het kamp is helaas alweer voorbij. Wil je weten wat we allemaal gedaan hebben? Lees dan hieronder verder. Binnenkort verschijnen hier de foto’s!

Wat hebben we gedaan?
Heb je altijd al meer willen weten over houthakken, koken op vuur, bergsport, en survival technieken? Ben je die standaard scoutingtechnieken zat en zoek je wat uitdaging? Dan is het Jan van Hoof Bikkelkamp echt iets voor jou! Tijdens dit weekendkamp kom je hier namelijk veel meer over te weten en is het zelfs mogelijk om uiteindelijk meerdere insignes te verdienen! Dit alles natuurlijk overgoten met een hoop gezelligheid en een primitief sausje!

Wanneer was het kamp?
Het kamp was van 17 tot 19 oktober, het eerste weekend van de herfstvakantie.

Waar?
Het kamp vond plaats in een bosrijke omgeving op een klein uurtje rijden van Gouda. We sliepen niet in een clubhuis maar in een zelf gebouwd tentje waarbij we natuurlijk eerst leerden hoe je dit zo comfortabel en warm mogelijk kon bouwen!

Voor wie was dit kamp?
Het JvH bikkelkamp was voor Verkenners/Gidsen en Explorers. 1e jaars Verkenners en Gidsen zijn echter uitgesloten van deelname. Deelnemen kon alleen maar mocht ook in een groepje. Het maximaal aantal deelnemers was 15.

Wat kost het kamp?
De eigen bijdrage voor dit kamp was 25,00 euro.

De staf
De staf van dit kamp bestaat uit verkennersleiding Daniël, gidsenleiding en explorersbegeleiding Kees-Jan en oud leiding Daan, Peter en Freddy. Er loopt dus altijd wel een bekende rond.

Twijfel je nog? Hier nog een tipje van de sluier.bijl
Je weet al dat je geen zware tent hoeft mee te sjouwen en laat je brander ook maar thuis, eten koken we op een kampvuur dat je zelf hebt gemaakt. Overdag doen we verschillende outdoor activiteiten afgewisseld met wat ontspannen programma’s. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor een hoop lol en gezelligheid met de andere deelnemers!