Leiding en bestuur

Leiding Jan van Hoof

Een aantal leiding van de Jan van Hoof (2011)

Iedere week worden er op Scouting Jan van Hoof geweldige programma’s georganiseerd door de leiding van de Jan van Hoof-groep. Deze mensen staan iedere week klaar voor de kinderen en klaar voor elkaar en doen dit zonder enige betaling. Het is al veel te leuk om met een groep goede vrienden iedere week een stel kinderen te vermaken.

Ter ondersteuning van de leiding heeft de Jan van Hoof-groep ook een vrijwillig bestuur. Zij houden zich bezig met financiën, huisvesting, onderhoud, hebben contact met de gemeente of met Scouting Nederland, ondersteunen het organiseren van grootschalige activiteiten of staan klaar om spanningen binnen de groep op te lossen. Vaak zijn het mensen met een lange geschiedenis bij de groep, ouders van jeugdleden of andere enthousiaste JvH-ers.

Leiding geven?

Ben je ouder dan 17 jaar en ben jij ook een beetje gek maar ook actief, outgoing, outdoor, survival, handig, creatief, grappig, vreemd, georganiseerd?Kun jij samen met een team een leuke opkomst bedenken en leiden?Dan is leiding geven in een van onze speltakken misschien iets voor jou.

Hoe werkt het?

Net als nieuwe scouts is het belangrijk dat je het echt leuk vind om te doen. Daarom is het verstandig om een aantal keer een ochtend of een middag bij een team ‘stage te lopen’. Welke leeftijdscategorie en leidingteam past uiteindelijk het beste bij jou?

In een gesprek met jou bepalen we samen op welke manier jouw kennismaking met leidinggeven het beste kan verlopen.

Hoe benader ik jullie?

Alle extra hulp is welkom! Wil je jouw talent samen met andere enthousiaste vrijwilligers inzetten? Of heb je nog een paar potten verf, oud gereedschap, of een houten plaat over? Neem dan snel contact op met het bestuur: info@janvanhoof.nl.