Over de Gidsen

Bij onze groep is de opkomst voor de gidsen op zaterdagochtend van 10:00 tot 13:00 uur. De activiteiten worden georganiseerd en geleid door een enthousiast leidingteam. In onze agenda kan je zien wanneer er opkomst is. Op onze site en  facebookpagina posten wij ook regelmatig updates over wat we tijdens een opkomst doen.

Maar, wat doe ik dan precies?

Sport en spel
We gaan af en toe binnen in het clubhuis of buiten op een grasveldje (hangt van het weer af) verschillende sporten en spellen doen. Dit kunnen sporten zijn als slagbal en trefbal, maar ook het spel Levend Stratego. (zoals het bordspel maar dan rennend in een stuk bos)

Kamperen met alles er-op-en-eraan
Kamperen bij de scouting moet je zien als: met je eigen groepje je eigen tent opzetten, je eigen eten koken, (en helaas ook zelf de afwas doen) ’s avonds gezellig rond een kampvuur zitten en af en toe een avontuurlijk en spannend nachtspel. Ook doen we tijdens kampen andere avontuurlijke dingen die we in Gouda niet kunnen doen. Denk dan bijvoorbeeld aan een survivaltocht in de Biesbosch of abseilen vanaf een brug.

Speurtochten en hikesDSC_8706_klein

Met je eigen groepje proberen de weg te vinden te voet of op de fiets. Dit doe je soms via een meegenomen kaart, een routebeschrijving met een kompas of GPS. Maar het kan ook voorkomen dat je een puzzel moet oplossen of een zin moet ontcijferen om op de plaats van bestemming te komen.

Bouwen met houten balken en touw
Of zoals we het op scouting noemen, Pionieren! Dit is niet saai knopen leggen, zoals je wel eens hoort. Pionieren betekend dat je een groot bouwwerk van houten balken maakt. Dit kan een keuken zijn voor op zomerkamp, maar ook een schommelbank om in te relaxen of een vlot om een sloot over te steken.

Creatief
Ook binnen scouting zijn we creatief bezig. Je eigen televisieprogramma maken, een schimmenspel met kartonnen poppetjes maken, kerstversiering knutselen, een eigen bedacht toneelstuk of tv programma in elkaar zetten en ga zo maar door. Dus ook creatieve mensen kunnen op scouting terecht.

Natuur en milieu
Je wilt toch wel dat als je later groot bent er nog een hoop moois te zien is in de Wereld? Daarom proberen we er op scouting ook wat over te leren. Als we wat met Natuur en Milieu doen gaan we kijken hoe de natuur werkt. Hierbij moet je denken aan wat voor planten er groeien en is een plant giftig of kan je het eten of wat voor dieren leven er in het bos. We proberen de leuke dingen uit de natuur te halen waar je later weer veel plezier van kan hebben.

Al genoeg leuke dingen gelezen?

We zijn nog niet klaar, we willen je nog wat vertellen over het zomerkamp. Het zomerkamp is het hoogtepunt van het scouting seizoen, zowel voor jou als voor de leiding. Dit is ook tevens de afsluiting van het jaar.
Een gidsenkamp zit altijd vol met verrassende en super leuke activiteiten, mysterieuze figuren die langs komen, loop~ of fiets tochten, veel gezelligheid en heel veel verschillende activiteiten. (van het aanmaken van een kampvuur of een kookwedstrijd)
Elk jaar kiest de leiding een thema voor het zomerkamp dat terug komt in de activiteiten. Dit kan een mysterie zijn dat opgelost moet worden, maar ook een thema als holbewoners of Charly’s Angels.

Tijdens het zomerkamp heeft iedere ronde een eigen tent om in te slapen en een eigen keuken om in te koken. De leiding koopt het eten en de ronde maakt alles zelf klaar op benzine branders.

Wat doen we in ons eigen lokaal?

De gidsen hebben in het clubhuis een eigen lokaal. We zijn dus niet afhankelijk van het weer buiten en zullen altijd een leuke opkomst neerzetten. 

We zitten op het terrein van Goudasfalt, hier hebben we een groot buitenterrein om te gebruiken tijdens te opkomsten.

Nu je alles gelezen hebt….

Je mag best een keer komen kijken om te zien hoe jij het bij de gidsen vindt. Je bent welkom op zaterdagochtend vanaf 09:45 in ons clubhuis aan de Gouderaksedijk 30-a.  Mail wel van tevoren naar gidsen@janvanhoof.nl zodat we weten dat je komt kijken, voor vragen zijn wij ook altijd bereikbaar.
Wij hopen jullie een keer te zien tijdens een van onze opkomsten. Tot dan!