De leiding

Op deze pagina kan je van alle actieve leiding een introductie vinden!

Lucia

Ik ben Lucia Cramer en ik ben al 6 jaar gidsenleiding bij de Jan van Hoof. Zelf begon ik bij scouting toen ik 8 was bij de kabouters (nu welpen meisjes genoemd). Onderhand ben ik 21 jaar en heb ik mijn bachelor in lucht- en ruimtevaarttechniek gehaald.
De leukste dingen aan scouting vind ik nog steeds dat je iedere week iets anders doet, ook in het leidingteam zie je toch dat iedereen zijn eigen ding heeft. Sommige weken stoken we vuur, dan koken we weer en soms gaan we hiken. Maar met de mensen is het nooit saai of vervelend. Zelf vind ik vuur stoken nog steeds het leukste, je mag eerst lomp doen met een bijl en dan kan iedereen gezellig om het kampvuur heen zitten. Dat zijn de beste herinneringen van de zomerkampen. Het leukste programma wat ik ooit heb gedraaid, was het grote paas programma, inclusief bergen aan eieren. Aan het eind waren er nog een hele hoop over, dus we zijn een overgooi spelletje gaan doen, wat uit de hand liep. Vervolgens was iedereen en alles smerig, maar iedereen heeft zo hard moeten lachen. Toen heb ik echt geleerd dat het niet uitmaakt wat je doet, zolang de kinderen het maar leuk hebben.

Kieran

Ik ben Kieran, 20 jaar en ondertussen bezig aan mijn 5e jaar als Gidsenleiding.

Ik ben sinds 2005 lid bij de groep en heb elke speltak tot en met de stam meegemaakt. Bij de verkenners beging ik een ongelukkige vergissing: ik dacht voor 2 en een half jaar dat voetbal leuker was dan scouting. Hierdoor ben ik niet 4 jaar verkenner geweest. Toen ik terugkeerde in 2014 kon ik gelukkig nog op zomerkamp met de groep. Dat was het moment dat ik het voor de 2e keer zeker wist: “ik wil hier niet meer weg”. Sindsdien heb ik geen kamp gemist. 

De beste momenten die ik de afgelopen jaren heb meegemaakt waren altijd bij het klimmen. Elke keer als iemand zei: “Nee, ik ga echt niet abseilen van die brug. Dat is veel te hoog” en het uiteindelijk toch deed, is voor mij als leiding winnen. Scouting zie ik als de plek waar je grenzen verlegt. Het is altijd mooi om die progressie te zien over de 4 jaar bij de Gidsen. 

Jasper

Ik ben Jasper Eigeman, 18 jaar en nu voor mijn tweede jaar Gidsenleiding. Ik ben sinds de bevers lid bij Jan van Hoof en ben dit nog  altijd met veel plezier. Ondertussen loop ik dus al bijna 14 jaar rond! Op vrijdagavond ben ik te vinden bij de Stam.

Toen ik werd gevraagd om eenmalig bever leiding te zijn had ik door, dit is echt mijn ding! Toen ben ik samen met mijn zus, Marise, naar de Gidsen gegaan. Na twee keer kijken wist ik het zeker. Dit is de leukste groep van allemaal en hier wil ik deel van uit maken! Zo geschiedde, en nu ga ik iedere zaterdag met veel plezier naar het clubhuis toe. Toen ik zelf nog bij de verkenners zat vond ik programma’s waarbij je we met de patrouille (bij de gidsen een ronde) de stad in werd gestuurd het allerleukst. Nu vind ik het leukste om lekker actief bezig te zijn met en samen met de Gidsen. Mijn leukste herinneringen zijn misschien wel de meeste simpele. De korte of lange gesprekjes met kinderen apart, dat is wat ik echt erg leuk vind!

Anouck

Mijn naam is Anouck. Ik ben vanaf 2019 gidsen leiding, maar ik zit al sinds 2013 op scouting. Vrijdagavond ben ik zelf aanwezig om programma’s te volgen bij de Explorers en zaterdagochtend geef ik met veel plezier leiding. Mijn favoriete programma is koken.

Doordeweeks zit ik op school en ik werk ook nog 3 dagen. Ik zit op het antoniuscollege en daarna ga ik hbo-v studeren. Ik spendeer mijn vrije tijd graag met vrienden en familie.