De leiding

Op deze pagina kan je van alle actieve leiding een introductie vinden!

Kieran

Ik ben Kieran, 23 jaar en ondertussen bezig aan mijn 8e jaar als Gidsenleiding.

Ik ben sinds 2005 lid bij de groep en heb elke speltak tot en met de stam meegemaakt. Bij de verkenners beging ik een ongelukkige vergissing: ik dacht voor 2 en een half jaar dat voetbal leuker was dan scouting. Hierdoor ben ik niet 4 jaar verkenner geweest. Toen ik terugkeerde in 2014 kon ik gelukkig nog op zomerkamp met de groep. Dat was het moment dat ik het voor de 2e keer zeker wist: “ik wil hier niet meer weg”. Sindsdien heb ik geen kamp gemist. 

De beste momenten die ik de afgelopen jaren heb meegemaakt waren altijd bij het klimmen. Elke keer als iemand zei: “Nee, ik ga echt niet abseilen van die brug. Dat is veel te hoog” en het uiteindelijk toch deed, is voor mij als leiding winnen. Scouting zie ik als de plek waar je grenzen verlegt. Het is altijd mooi om die progressie te zien over de 4 jaar bij de Gidsen. 

Anouck

Mijn naam is Anouck ik ben 19 jaar. Ik ben vanaf 2019 gidsen leiding, ik begin dit seizoen aan mijn vierde jaar. Ik zit al 10 jaar bij de Jan van Hoof en kom hier ook met plezier. Vrijdagavond ben ik te vinden bij de stam en zaterdagochtend natuurlijk bij de gidsen. Het leukste aan leiding zijn vind ik zien dat de kinderen het naar hun zin hebben en ze dingen leren waardoor ze groeien. Ik vind het ook heel leuk om gezellig met de meiden te kletsen.

Ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie hbo-v, verpleegkunde. Doordeweeks maar ook in het weekend werk ik en spendeer ik natuurlijk veel tijd aan studeren.