Terug naar de prehistorie

De gidsen hebben bij de familiedag een paspoort verdiend, die ze vol moeten maken met allerlei stempels. Deze stempels kunnen ze verdienen bij de opkomsten.

Vandaag zijn de gidsen zover mogelijk teruggereisd in de tijd, namelijk tot de allereerste mensen. Erg makkelijk overleggen met deze figuren was het niet, want dit was allemaal nog voor het schrift in de prehistorie welteverstaan.

Omdat de gidsen zich een beetje moesten inleven in de wereld van de nomaden, de rondtrekkende mensen, moesten zij een ei voor de hele opkomst zo veilig mogelijk houden. Dit omdat ze moesten wachten tot het eendje uitkwam. De leiding mocht het ei kapot maken als het onbeschermd lag, dus de Gidsen moesten goed uitkijken.

Nadat de Gidsen het ei goed hebben ingepakt mochten zij bepalen wie de beste oervrouw was. Dit hebben ze bepaald door een piopaal zo ver mogelijk te werpen, touw te trekken en nog meer ware krachtmetingen.

De Gidsen geven het uiterste om de wedstrijd te winnen

Als laatste onderdeel van het programma maakten de Gidsen muurschilderingen in het lokaal. Omdat de verkenners misschien niet heel blij waren met de excentrieke tekenkunsten van de Gidsen hebben we het toch maar op behang gedaan.