Gezocht enthousiaste groepsbegeleiders! m/v – vrijwilligersfunctie

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van onze vrijwilligers? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!


Als groepsbegeleider ondersteun je de vrijwilligers die zich inzetten voor de groep.


Wat doet de groepsbegeleider?
– De groepsbegeleider is de raadgever van de groep. Je bent goed op de hoogte wat er onder de vrijwilligers leeft en je bent alert op ontwikkelingen op het gebied van vrijwilligerswerk.
– Je stimuleert de kwaliteiten van vrijwilligers en activeert hen zich hierin verder te ontwikkelen.
– Je bent betrokken bij werving en begeleiding van nieuwe vrijwilligers.
– Je bemiddelt bij meningsverschillen binnen de vrijwilligersteams en bevordert de sfeer en samenhang van de groep.
– Je motiveert, stimuleert en adviseert bestuursleden en maakt zelf ook deel uit van het bestuur. Je werkt daarnaast ook nauw samen met de praktijkbegeleiders.
– De tijdsbesteding is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die jij bereid bent om er in te stoppen, wel is het belangrijk dat je regelmatig op draaitijden van de groep aanwezig bent zodat zichtbaar en aanspreekbaar bent als groepsbegeleider.


Wie ben jij?
Je bent een enthousiasteling en motivator voor jong en oud. Je stimuleert en adviseert andere bestuursleden en leiding. Je begrijpt wat er in de groep speelt bij (jeugd)leden en leiding en hebt een visie op de toekomstbestendigheid van de groep. Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast is het belangrijk dat je géén leiding bent bij een speltak binnen de groep.


Wat bieden wij?
Scouting Jan van Hoof is de gezelligste Scoutinggroep in Gouda en wordt draaiende gehouden door veel enthousiaste vrijwilligers die zich iedere week weer inzetten om leuke activiteiten voor de jeugdleden te organiseren. Naast deze activiteiten worden er ook af en toe activiteiten voor de vrijwilligers georganiseerd (denk aan: stafweekend – of dag, een borrel of BBQ) Je heb de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels trainingen en cursussen, maar ook door te leren van (Scouting)ervaring van anderen.

Meer informatie en aanmelden:

neem contact op met onze secretaris Jeffrey Zijleman – contact@janvanhoof.nl