Actie Zeep

Help de Explorers op kamp en koop marseille zeepvlokken!

De Explorers zijn bij Scouting jongeren van 15-18 jaar. Samen met elkaar beleven ze wekelijks avonturen en ontwikkelen zij zich tot jongvolwassenen waarna zij doorgaan naar de stam (18+) waar nieuwe uitdagingen op zich wachten. Eens per jaar gaan de Explorers met elkaar op expeditie: het zomerkamp! Op het zomerkamp staan avontuur, samenwerking en beleving centraal. Met financiële acties, zoals actie zeep, houden we Scouting voor iedereen betaalbaar. Help jij de Explorers mee op kamp?

Waarom zeep?

 1. Bespaar geld!
  Met onze zeep bespaar je geld! Waar koop je nu een liter vloeibare handzeep voor een euro?!
 2. Minder wegwerp plastic!
  Met het kopen van onze zeep bespaar je per pakje maar liefst twee plastic wegwerp flacons! Ongekend wat voor impact je maakt, en dat voor maar één euro?
 3. Onnodig transport van water
  Met onze zeep voorkom je het onnodig transport van water. Zeep komt vaak overzees uit het buitenland. Wist je dat handzeep voor maar liefst 95% uit water bestaat?! Onzin om water over water te transporteren dachten wij. Voorkom onnodig transport van water en doe mee!

Instructies Marseille zeepvlokken

 1. Doe de Marseille zeepvlokken in een bak die bestand is tegen heet water (bijvoorbeeld een pan)
 2. Voeg een liter heet tot kokend water toe
 3. Doorroeren maar!
 4. Laten afkoelen, je zal zien dat de zeep van vloeibaar naar romig verandert
 5. Na afkoelen goed doorroeren met een garde of mixer
 6. Doe de zeep in een herbruikbare zeepflacon. Het restant bewaar je best in een glazen fles onder de gootsteen, gebruik bijvoorbeeld een schoongemaakte pasta saus fles. Klaar voor de volgende refill!
 7. Was je handen en geniet van alle impact die je maakt!