Wie zijn wij?

Onze naam zegt het al: Wij houden ervan om de wereld te ontdekken en zo veel mogelijk nieuwe dingen te beleven.

Als Explorer heb je het zelf voor het zeggen en zorg je voor je eigen programma’s. Je bepaalt samen met je vrienden wat jullie gaan doen? Organiseer een dropping, voer strategische, maffe of serieuze games uit op verschillende locaties. Je kunt het zo groot en gek maken als je zelf wilt!

Samen

De speltak “Explorers”, of kortweg Explo’s is een vervolg op de Verkenners- en Gidsen. De naam Explorers is een verzamelnaam voor deze hele leeftijdsgroep. Bij Scouting Jan van Hoof hebben we een gemengde groep met jongens en meiden. Groepen met enkel jongens in deze leeftijdsgroep worden ook wel Rowans genoemd en meidengroepen Sherpa’s.

Taken

Bij de Explorers organiseer je alles samen. De taken worden verdeeld. Ieder heeft een eigen rol in het team. Zo heb je een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, een materiaalmeester en een barcommissie om alle activiteiten in goede banen te leiden.

Begeleiding

Omdat je zoveel zelf regelt hebt geen leiding. Maar een beetje begeleiding kan toch wel handig zijn. Als jij met allemaal idee├źn in je hoofd zit kunnen de begeleiders van de Explorers, vaak zelf ervaren Scouts, goed bepalen wat wel en niet kan. Zij zijn er om te helpen, actief mee te doen met de programma’s en om te helpen bij moeilijke klussen.

Het Explohok

De Explorers hebben een eigen verblijf in het clubhuis van Scouting Jan van Hoof-groep; het “Explohok”. Dit hok is door de Explorers zelf ingericht en aangekleed.

Nog veel meer…

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over onze groep. Een hoop informatie kun je op deze site vinden, maar om te ervaren hoe leuk en gezellig het bij ons is, kun je veel beter eens langs komen op vrijdagavond rond kwart voor 8.