Corona maatregelen


Ernst Kuipers gaf dinsdag in de persconferentie het verlossende woord dat bijna alle coronamaatregelen in twee stappen op 18 en 25 februari komen te vervallen. Voor Scouting betekent dit dat er na 25 februari geen beperkingen meer zijn. Wat een goed nieuws na twee jaar puzzelen om zoveel mogelijk Scoutingactiviteiten door te kunnen laten gaan. Grote complimenten voor ieders geduld, doorzettingsvermogen en zijn of haar inzet!

Wat kan er allemaal weer zonder beperkingen?

Opkomsten voor alle leeftijden kunnen weer binnen en buiten, net als vergaderen, trainen, klussen, kamperen, grote buitenactiviteiten en evenementen. Ouders en andere externen zijn weer welkom. Leden, vrijwilligers en ouders hoeven niet meer geïnformeerd te worden als er een besmetting onder de leden plaatsvindt.

Natuurlijk blijven er een aantal basisregels van kracht. Bijvoorbeeld de hygi├źnemaatregelen en de quarantaineplicht bij besmetting. Blijf daar samen alert op. Er is nog een verschil tussen de periode vanaf 18 februari en de periode vanaf 25 februari. Alles staat hier nog even op een overzichtelijk rijtje. Mocht er door besmettingen en/of quarantaine situaties binnen de speltak een uitdaging ontstaan om verantwoord de opkomst te kunnen aanbieden die betreffende week proberen we dergelijke situaties altijd zo goed mogelijk op te vangen. Houd daarom uw mail, ook kort voor de opkomsten, de komende tijd even goed in de gaten. 

We wensen je weer een onbezorgde Scoutingtijd en hopen iedereen als vanouds weer te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting Jan van Hoof-groep