Over de Bevers

Jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar oud worden bij Scouting Bevers genoemd.
Wij hebben elke zaterdagmiddag opkomst van 12:30 tot 14:00 uur in ons clubhuis aan de Gouderaksedijk 30a, dit is op het terrein van GOUDasfalt).

Bij de Bevers ligt de nadruk op het samen spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. Iedere week doen ze weer wat anders, de bever avonturen zijn te vinden op Facebook.

De Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia waar elf verschillende personen wonen die ieder eigen thema’s hebben. Soms komt boswachter Bas Bos langs, om de Bevers mee te nemen naar het bos. Op een andere dag komen de Bevers de kleine kunstenares Keet Kleur tegen, met wie dan heerlijk wordt geverfd.

Bij het Beverspel gebruiken de kinderen hun fantasie en dit draagt bij aan hun ontwikkeling.

Programma

Het programma van de Bevers is afgestemd op datgene wat kinderen van 5 t/m 7 jaar bezighoudt, namelijk:

  • Sport en Spel
  • Knutselen
  • Natuur
  • Verhalen

Een standaard opkomst begint met het zingen van het beverlied, waarna een kringgesprek volgt waar de bevers hun verhaal kwijt kunnen. Zo kunnen ze vertellen over dingen die ze meegemaakt hebben, thuis of op school. Daarna begint het eigenlijke programma. Rustige spelletjes worden afgewisseld met drukke spelletjes en zo nu en dan wordt er geknutseld.

In ons grote lokaal is er voldoende ruimte voor de Bevers om zich vrij te bewegen en om al hun energie kwijt te kunnen. Met mooi weer gaan we altijd naar buiten. 

Halverwege de opkomst wordt een rust moment ingelast waarin de kinderen te drinken krijgen en voorgelezen worden door een leiding.

Eens in de zoveel tijd komt een bewoner uit het dorp op bezoek zoals bv. Sterre Stroom of Keet Kleur. De opkomst zal dan helemaal in het teken staan van de eigenschappen die deze bezoeker heeft. De opkomst wordt afgesloten met het sluitingslied. 

 

Scoutingkleding

De Bevers hebben hun eigen vrijetijdskleding, of uniform zoals wij dat noemen, die ze tijdens de opkomst moeten dragen. Op deze manier zijn alle kinderen, arm of rijk gelijk aan elkaar. Deze Scoutingkleding bestaat uit:

  • Rood T-shirt
  • Groepsdas met dasring

Na vier weken, wanneer de nieuwe Bever besloten heeft om lid van de groep te worden kan de Scoutingkleding bij de leiding besteld worden.

Logeren

Bevers gaan eenmaal per jaar logeren in het huis van Hotsjietonia. Ze blijven dan een nachtje slapen op het clubhuis. Dit is zeg maar het zomerkamp van de Bevers.

Contributie

Om lid te kunnen zijn van Scouting Nederland en om de programma’s, waar veel materiaal verbruikt wordt, te kunnen bekostigen betaald elk lid contributie. De hoogte van de contributie voor de Bevers bedraagt (seizoen 2023/2024) € 142,50- per jaar. Hierin zit ook de bijdrage voor de logeerpartij.

De kosten voor de Scoutingkleding (uniform) zijn niet in de contributie inbegrepen en zullen apart met de leiding afgerekend moeten worden.