Hollandse IJssel in Beweging


Evenementgegevens

  • Datum:

Op 14  september vindt het evenement ‘Hollandse IJssel in Beweging’ plaats.

Inschrijven voor deze actie gaat via deze pagina: klik hier.

Hollandse IJssel in Beweging komt voort uit een fusie van de Rabobank Sponsorfietstocht, welke we van vorig jaar kennen, en de Krimpenerwaard in beweging.

Tijdens Hollandse IJssel is het mogelijk om een fietsroute af te leggen, daarnaast zijn er diverse wandelingen in het Loetbos. De opbrengst gaat naar het Lustrumkamp in de zomer van 2020. De benodigde informatie m.b.t. de fietsroute en de wandelroutes staat hieronder aangegeven.

Fietsroute

De verkenners, gidsen, explorers en stam zullen de fietsroute afleggen. We verzamelen om 10:30 bij de GRTC Excelcior. Het is ook mogelijk om op eigen beweging te starten tussen 10:00 en 12:00. Het startnummer van de Jan van Hoof is 152.

Langs de route wordt ook een post verzorgd speciaal voor de Jan van Hoof, let dus langs de route goed op de vlag waaraan de post herkenbaar zal zijn.

De fietsroutes voeren u langs de mooiste plekken in en rond Gouda, Waddinxveen, Boskoop, Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en Reeuwijk. En natuurlijk ook langs de gezellige stempellocaties met terrassen waar u even kunt rusten. De routes zijn 30 km lang en leveren € 5,- op voor de clubkas.

Wandelroutes Loetbos

De bevers en welpen zullen deelnemen aan de diverse wandelroutes die mogelijk zijn. Er zijn een aantal mogelijke wandelroutes, waar u via het inschrijfformulier nog geen keuze in hoeft te maken. We zullen gezamenlijk naar het Loetbos gaan met de beschikbare auto’s. We verzamelen om 10:00 op het clubhuis.

1. De wandelroute start bij het ontmoetingsplein achter de Hooiberg in het Loetbos te Lekkerkerk. Deze route levert € 3,50 op voor jouw vereniging, stichting of school. Start tussen 10:00 en 14:00.

2. Speciaal voor kinderen is er een avontuurlijke Kinderroute in het Loetbos te Lekkerkerk. Langs de route kunnen kinderen deelnemen aan een puzzeltocht met diverse activiteiten en opdrachten. Ga de uitdaging aan en verdien €3,50 voor jouw vereniging, stichting of school. Dit geldt ook voor de begeleiders. Start tussen 10:00 en 15:00.

3. Voor de stoere kinderen is er een Survivaltocht uitgezet in het Loetbos te Lekkerkerk. Langs de route trotseren de kinderen diverse hindernissen. Ga de uitdaging aan en verdien €3,50 voor jouw vereniging, stichting of school. Dit geldt ook voor de begeleiders. Start tussen 10:00 en 15:00.

Vrijwilligers gezocht

Liever iets anders doen dan fietsen of een wandelroute afleggen deze dag? Zet je dan in in als vrijwilliger en haal maar liefst €15,- op voor de Scouting Jan van Hoof!

Als vrijwilliger help je de Rabobank Hollandse IJssel op de dag zelf. Zo is er bijvoorbeeld nog hulp nodig bij de start- en stempellocaties voor de sponsorfietstocht in Waddinxveen (HC Waddinxveen), Moordrecht (KV IJsselvogels) en Gouda (GRTC Excelsior).

De hulp houdt in de locaties inrichten vanaf 8.30/9.00 uur, uitgifte van route- en stempelkaarten, stempelen van stempelkaarten en uiteindelijk de locaties weer opruimen.

Alle handjes zijn welkom. De tocht is van 10.00-16.00. Meestal wordt er om 15:30 begonnen met opruimen.

Uiteraard wordt voor lunch en drankjes gezorgd. 

Interesse? Neem dan contact op via sponsorfietstocht@janvanhoof.nl

Meer informatie

Bekijkt u ook eens de site van de Rabobank over dit evenement.

Aansluitend borrel

Aansluitend op de activiteiten is er de mogelijkheid om een borrel mee te pakken op het clubhuis. Iedereen die deelneemt namens de Scouting Jan van Hoof aan Hollandse IJssel in Beweging is welkom om hierbij aan te sluiten. De borrel zal 14:00 beginnen.

Vragen?

Heeft u vragen over Hollandse IJssel in Beweging? Stuurt u dan gerust een mailtje naar sponsorfietstocht@janvanhoof.nl.

Inschrijven

Via deze link kunt u zich inschrijven om deel te nemen aan deze leuke dag. Het lijkt ons gaaf als we met zijn allen vrienden, familie en kennissen op trommelen om ook deel te nemen aan deze dag!